We Love SpotifyAtt Spotify har revolutionerat musiklyssnandet för många är inte en nyhet precis. Möjligheterna att dela med sig av sina spellistor är ett enkelt och genialiskt sätt att tipsa varandra om ny musik. Många har säkert sett Spotify-länkar på Facebook, Twitter och andra sociala nätverk, och det finns också forum och bloggar som diskuterar och tipsar med hjälp av spellistor.

Frågan är då hur du som oberoende artist/bolag får upp din musik på Spotify så att din musik kan spridas till alla Spotify-entusiaster ute i världen?

Trevligt nog finns det ett antal alternativ som du kan använda dig av oavsett om du är en enskild artist eller om du har ett independent-bolag. Spotify samarbetar här med många distributörer, organisationer och musiktjänster som ser till att din musik kommer med, och det är i första hand till dessa du ska vända dig. Här är några du kan kolla upp:

Musichelp är ett svenskt företag som förutom digital distribution kan hjälpa dig med fysisk distribution, CD-produktion, promotion m.m.

Recordunion är en ny smidig tjänst för digital distribution, inte bara till Spotify, utan också till många andra nedladdningstjänster på nätet. (är nu inne i beta-testning, lanseras publikt troligtvis i maj. Har du frågor nu om att lägga upp din musik där kan du skriva till dem här.)

CDBaby är också också en tjänst för digital distribution till Spotify och de stora e-handlarna (iTunes m.fl.) och som även hanterar försäljning av CD-skivor till hela världen.

Merlin. Har du ett musikföretag och representerar en eller flera artister, kan jag rekommendera att ta en titt på Merlin.  ”Merlin is a non-profit organisation charged with representing independent music companies in enhancing the commercial exploitation of their copyrights on a global basis.” beskriver de sin organisation. Genom Merlin kan du specifikt få upp musiken på Spotify även om du redan använder dig av distributörer för andra nättjänster.

Om du inte har ett konto för att kunna lyssna på Spotify så kan du maila mig eller Lasse. Vi har ett antal s.k. invites till den fria versionen som vi delar ut.

Läs mer: Eternal sunhine of the Spotify mind, Recordunion, CDBaby

 • Share on Tumblr


11 Comments

 1. #
  Asatron
  april 14th, 2009 at 19:02

  Intressant!
  Har jag förstått dig rätt att det krävs någon typ av distributionsförlag som förmedlar musiken?
  Eller kan en artist nästla sig in på egen hand?
  /Åsa

 2. #
  Pär Berglund
  april 14th, 2009 at 20:55

  Nej, du kan kontakta dessa direkt. Förutom Merlin då. De agerar distributörer för din räkning till nättjänsterna.

 3. #
  Dubious Quip
  april 14th, 2009 at 22:41

  Jag vet inte om det är jag som är snurrig här eller om Pär missförstod Åsa… För på Åsas första fråga är väl svaret JA, du behöver en digital distributör som förmedlar din musik till Spotify och sen NEJ man kan inte ”nästla” sig in i Spotify på egen hand… Ännu! Jag står på nån sån mailing lista så dom ska meddela mig när dom ordnat en sån funktion… Så det kanske är på G!! :)

 4. #
  Pär Berglund
  april 14th, 2009 at 23:11

  Tack mr Dubious, jag lyckades missförstå den raka frågan. Du har alldeles rätt i allt du skriver :-)

 5. #
  Fredrik Muskos
  april 14th, 2009 at 23:12

  @Dubious. Ja, du behöver en distributör av något slag för att komma med på Spotify. Men inte nödvändigtvis ett förlag. Nästla sig in som enskild artist går inte såvitt jag vet.

 6. #
  Blindmen summerar musiktjänster och sajter | Blindmen
  april 28th, 2009 at 12:19

  [...] Spotify- Så här får du upp din musik på Spotify. Läs inlägget här. [...]

 7. #
  alot like addiction
  februari 26th, 2010 at 12:57

  http://www.myspace.com/alotlikeaddiction hjälp oss att få upp våran musik där!

 8. #
  Danell
  mars 24th, 2010 at 19:01

  Här är en tutorial hur du får upp din musik graits på spotify och iTunes och många andra ställen http://www.99musik.se/showthread.php?t=266860 fungerar prefa!

 9. #
  Marcus Larbring
  juli 17th, 2010 at 22:50

  hej kan du hjälpa mig få upp min musik på spotify jag har http://www.myspace.com/larbring kolla in den se om du hittar något bra :)

 10. #
  Ronny
  oktober 1st, 2011 at 17:33

  Testa Spotmeup, genom dem man ladda upp sin musik på Spotify, bus enkelt, kostar inget heller.

  http://www.spotmeup.com

 11. #
  KIIS MUSIC
  augusti 24th, 2014 at 19:54

  Gå in på http://www.kiismusic.com
  Där kan du ladda upp dina låtar till världens största butiker inom 2 veckor. Butiker som Spotify, iTunes, Deezer, Amazon MP3, Rdio, Googleplay, YouTube mm.
  Helt gratis och tar endast 1 min att ladda upp.
  Gratis digital musik distribution.

blank