Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till en början till Spotify. En streamad musiktjänst för att bara lyssna i datorn, istället för att ladda ner. Hm… ska det vara något att ha?
Nu efter några veckor med Spotify i den bärbara har jag svårt att tänka mig ett liv utan.

Varför? Först för att det är väldigt bra utfört, sökningarna är blixtsnabba, streamningen fungerar som den ska och ljudkvaliteten är OK.
Och sen för det att katalogen med musik faktiskt är väldigt stor, det mesta jag har försökt hitta finns faktiskt (även om jag blev besviken att King Crimson saknades, det hade varit ett kärt återseende från vinylens dagar)

Gillar dessutom möjligheten att så enkelt spara spellistor och skicka dom till andra spotify användare, eller lägga dom som en länk i ett blogginlägg… Den moderna tidens mixband kanske, att dela med sig till vänner, bekanta och kanske fans.

Nu sitter jag och uppdaterar mig på alla dom artister och CD som jag inte köpt men borde under de senaste 10 åren (och nej jag har aldrig varit någon stor nedladdare ifall någon undrar).
Känner mig som ett bra exempel på en av skivbranschens förlorade kunder, inte för att jag inte var villig att betala utan för att priset var för högt och för det inte riktigt passade mitt sätt att lyssna på.

Vad vill jag ha sagt med allt detta? Vet inte riktigt, mer än att jag har roligt, och att det är uppmuntrande med en musiktjänst som verkligen fungerar (i alla fall för  mig) och som pekar framåt.

Och det här rullar på min spelare just nu. (om du redan har Spotify)

 • Share on Tumblr


2 Comments

 1. #
  Fredrik Muskos
  april 12th, 2009 at 00:14

  Lasse, jag tycker också att Spotify är ett otroligt smart och användbart ”verktyg” för lyssning på musik. It’s early days yet, men när man kan vara uppkopplad överallt och från vad som helst, så är ju detta en tjänst som kommer att vinna i längden. Du loggar in och har dina spellistor, oavsett om du kör mobil eller dator, eller nåt annat.

  Dessutom är det ju ett fullt legalt alternativ, vilket gynnar musikskaparna! Dock kräver tjänsten att man tänker till lite själv och börjar SÖKA. Annars hittar man inte mycket, men när man kommit igenom den fasen så är det ett rent nöje.

 2. #
  Så här får du upp din musik på Spotify | Blindmen
  april 14th, 2009 at 14:52

  [...] mer: Eternal sunhine of the Spotify mind, Recordunion, [...]

blank