För ett tag sedan skrev jag om sajter där du kan sälja merchendise on-demand, dvs att t-shirts, muggar och annat produceras först vid beställning och skickas sedan till köparen. Att skapa en butik kostar ingenting, du sätter ditt eget pris och förtjänsten till dig är priset minus ett grundpris för varan.

Audiolife.com tar detta ett steg längre, och kan, förutom att erbjuda sedvanlig Merchendise, också producera CD-skivor on demand. Du laddar upp låtar och bilder till omslag mm och skivan produceras och skickas när någon beställer.

Utöver detta så kan man också sälja ringsignaler och nedladdningar om man vill.

Audiolife försöker här skapa ett helhetskoncept som ska vara mycket lätt att komma igång med. Speciellt CD-försäljningen är intressant, då den erbjuder alla att sälja skivor över hela världen utan att behöva bekosta en dyr uppressning.

När Audiolife startades i slutet av förra året erbjöds tjänsten endast till amerikaner, men är nu öppen för alla. Självklart blir fraktkostnaden en faktor om man tex mest har svenska fans; en CD-skiva kostar 5 dollar att skicka till Sverige (grundpris för själva skivan ca 5.5 dollar).

Hoppas få återkomma senare med en test av sajten.

 • Share on Tumblr


2 Comments

 1. #
  Conny
  juni 8th, 2009 at 19:38

  Jag använde mig av spreadshirt.com och la in allt i min egen hemsida. Supersmidigt. Kolla in resultatet på http://www.connywelen.se

  Varför inte köpa en t-shirt med texten ”Bitter som fan”?! :-)

  /Conny

 2. #
  Alexander
  juli 11th, 2009 at 16:20

  Det vore ju intressant om de på något sätt kunde ha en återkoppling till min tjänst, Record Union och t.ex. spotify så att jag slipper ladda upp min musik hela tiden. Det kanske inte går med tanke på avtalen, men det vore väldigt bra om man kunde ha någon återkoppling mellan tjänsterna.

blank