I maj skrev vi om sajter som kunde hjälpa dig att sälja andra produkter än musik, t.ex T-shirt och affischer. Gemensamt för dem var att de, förutom att ha en webb-shop, också producerade produkterna.
Men om du redan har färdiga produkter, eller vill producera dem någon annanstans (eller göra dem själv)?
En alternativ som du kan titta på då är Big Cartel. De erbjuder dig enbart att hantera webbshopen åt dig. Du kan lägga upp dina produkter och när någon beställer så får du en beställning via ditt PayPal konto (som du måste ha). Distributionen sköter du själv. De kan också använda dina inställningar i PayPal för moms och frakt.
Big Cartel tar inte heller någon procent på dina beställningar, allt går till dig förutom PayPals avgift.
I grundversionen, som är gratis, kan du ha 5 produkter med en bild på varje produkt. Sen kan du uppgradera till fler produkter med fler bilder, lagersaldo, eget domännamn, bättre statistik och mer möjlighet till egen design osv.

Jag har inte provat själv ännu, men jag är imponerad av det som jag hittills sett. Ska nog sätta upp en shop för nya projektet. Jag återkommer med utvärdering så småningom.
Och om du har provat Big Cartel så skulle det vara mycket intressant att höra dina erfarenheter.

 • Share on Tumblr


6 Comments

 1. #
  C-MG
  oktober 28th, 2009 at 20:50

  Vi på Despotz Records använder Big Cartel och har i o f inte lagt ner så mycket energi på att designa den, men fuktionaliteten är jättebra och enkel. Gratisversionen har dock endast 5 produkter som maximum så man får byta ut en del produkter ibland.

 2. #
  Lasse Thomasson
  oktober 28th, 2009 at 21:41

  Kul. Låter bra. Hade själv tänkt använda den i början av nästa år, och nu blir jag än mer sugen

 3. #
  Roger Häggström
  november 6th, 2009 at 10:45

  Använder gratisvarianten med 5 prylar just nu på hemsidan http://www.raketerna.se. Funkar bra, men jag skulle önska att man kunde styra valet av land bättre. Att leta fram och lägga in priset för att skicka till all 50+ länder i listan är ingenting man vill göra * 5. För mig skulle det räcka med Sverige/Europa/Utanför Europa och ev. nån till. Var tvungen att skriva lite i texten för styra folk rätt.

 4. #
  Lasse Thomasson
  november 6th, 2009 at 14:21

  @Roger Nu kanske jag är ute och svamlar lite men fanns det inte en möjlighet att hämta inställningar från Paypal både när det gällde frakt och moms? Tyckte att jag såg det. Isåfall behöver du bara göra det en gång i PayPalkontot.
  Eller var det något som inte fanns i gratisversionen?

 5. #
  Roger Häggström
  november 6th, 2009 at 15:06

  Jag har i alla fall inte hittat den funktionen.

 6. #
  Lasse Thomasson
  november 7th, 2009 at 21:12

  Var precis inne och tittade. Under ”Edit” står det att om man inte fyller i något så kommer inställngarna från Paypal att användas.
  Och under Store->Setting kan man klicka i att man vill använda ”Tax” settings från Paypal (dvs för momsen.
  Jag har inte provat i praktiken med det var kanske det du sökte efter.

blank