För några veckor sedan publicerade Billboard ”Billboard’s 2009 Maximum Exposure List”, ett försök att, tillsammans med ett gäng sk experter, ge råd till artister om hur man når ut med sin musik och får fart på sin karriär.

Resultatet blev dock mer av komisk art än några värdefulla råd för dagens artister. Tipset på första plats blev tex: ”Synch placement in a TV ad for Apple” och på andra plats: ”Performances on “The Oprah Winfrey Show””. Med andra ord tips som varken känns särskilt fräscha eller inom räckhåll för en stor majoritet av världens artister.

Som en reaktion på detta samlade Ariel Hyatt in sin samling experter och skapade dokumentet ”Indie Maximum Exposure List”, ett pdf-dokument som däremot lyckas sammanfatta många av de möjligheter och ideer som en artist bör reflektera över i dagens musikvärld.

Det är fritt att ladda hem och läsa här. Rekommenderas.

”BILLBOARD’S 2009 MAXIMUM EXPOSURE LIST”
  • Share on Tumblr


One Comment

  1. #
    Indie Maximum Exposure List – uppföljning | Blindmen
    oktober 22nd, 2009 at 23:10

    [...] hakar på gårdagens inlägg av Pär om ”Indie Maximum Exposure List”. Jag har nu läst igenom den och håller med. 100 tips och [...]

blank