Ja, hörrni, efter som jag ska på ”arbetssemester” i dag så betyder ju inte det att tankarna står still för det… Snarare tvärtom, det är ju just då man får tid att ladda om och hämta ny energi. I och med det kommer ju alla nya idéer också…. Som är väl värda att ta tillvara på och inte alls ansträngande. Dock kan de kräva lite förberedelser…

Jag tänkte så här… på semestern, helt oberoende av var man är, möter man ju alltid nya människor, och sannolikheten för att de ska gilla musik, är ju, som bekant, väldigt stor. Alltså, fördel redan där. Har du musik att presentera för nya lyssnare, varför inte ta chansen? Ladda ett par USB-stickor med dina nya låtar eller bränn några cd-skivor – du vet aldrig var de hamnar. Är du t.ex utomlands, så har du ju helt plötsligt sått ett frö på internationell mark! Återigen, för att citera Lasse, ”Hur svårt kan det vara?”….

Ta alltså varje chans att bjuda på/erbjuda din musik, även under avslappnade förhållanden – allting behöver inte bygga kring business. Det borde du veta, för vi tjatar ständigt om att bygga en relation, som i sin tur leder till business.

Det finns säkert mängder av sätt att få din musik spelad och hörd: ta med den till restaurangen på Kos när du ska ut och äta gott; ge ett par cd-skivor till hotellgrannarna i Costa del Sol, med ungar i samma ålder; ge en USB-sticka med dina bästa låtar till flörten på stranden i Miami Beach; besök den lokala radiostationen i Dover och säg att du är en artist från Sverige som gärna spelar upp ett par nya låtar i radio och ger en intervju.

Det är inte svårt, man måste bara vara lite förberedd, och våga….

 • Share on Tumblr


2 Comments

 1. #
  Jamin
  juni 12th, 2009 at 11:30

  Bra!
  Det är inte lönt heller att skilja artist och privatperson allt för mycket. Jag brinner för musiken och vill leva på att just göra det som får mig att flamma. Just nu jobbar jag som Barista på ett Café med en hel del ström av människor som kommer och går, och som kommer tillbaka (stammisar)

  Jag har märkt att jag även där kan leva ut så som jag gör på scenen. Dom dagar jag har bra självförtroende och är nära artistiska jaget, dvs bjuder på mig själv, är närvarande och kvick i tankarna; Det är dagar då jag pratar fritt och öppet vem jag är och vad jag gör och framför allt njuter av mitt nu. Detta har lett till en hel del nya relationer med människor som lustigt nog också håller på med musik i någon form (om inte annat lyssnar på musik)

  ..som senare lett till samarbeten (businezz)

 2. #
  Fredrik Muskos
  juni 12th, 2009 at 20:08

  @Jamin – Tack för ett alldeles utmärkt levande exempel av det jag försökte säga!

blank