Scriggle-It

Tips, Webbsajter 15 februari, 2009

Nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina trogna fans. Genom att samla in e-postadresser på gigs, på din hemsida, Myspace och andra ställen så blir det också ett roligt sätt att faktiskt se hur din fanbase ökar hela tiden.

Jag ska skriva lite mer längre fram om nyhetsbrev. Nu tänkte jag berätta om en fri webb-tjänst som du kan använda dig av för att sköta detta:  Scriggle-It.

Det hela är mycket enkelt:

 1. Registrera dig på Scriggle-It
 2. Logga in och gå till Tools/Code. Kopiera där en snutt kod för din hemsida (insert anywhere) och motsvarande för din Myspace-sida.
 3. Klistra in koden på lämpligt ställe på din hemsida och motsvarande på din Myspace-sida, och du kommer då att få ett liten registreringsruta på dina sidor där dina fans kan anmäla sig.
 4. För att skicka ett nyhetsbrev så går loggar du in på Scriggle-It, går till Tools/Mail och författar ditt mail.

Om du redan har en lista av e-postadresser, från människor som har anmält sig för info, så kan du importera denna in i Scriggle-It, via en text-fil.

En fiffighet de har skapat är ett program, som du kan ladda hem och installera på tex en bärbar dator. Genom detta program, Scriggler, kan folk registrera sin e-postadress själva. Ta med dig datorn på ditt nästa gig och samla in e-postadresser på detta sätt, så slipper du en massa lappar och ett tidsödande inmatningsarbete. Sen synkar du adresserna från programmet med din databas på nätet, med en enkel knapptryckning.

En annan intressant detalj är att dina fans också registrerar sitt postnummer, vilket gör att du kan göra riktade utskick till en speciell region eller stad. Mycket användbart för att promota konserter eller varför inte för att överhuvudtaget träffa dina lyssnare: ”Kom och ta en fika med bandet imorgon. Vi kommer att vara på Café Bullen från kl 14″.

Det finns andra tjänster som tex Reverbnation som tillhandahåller liknande funktioner. Skriv gärna en kommentar och berätta hur du sköter din e-postlista.

 • Share on Tumblr


3 Comments

 1. #
  Conny
  februari 15th, 2009 at 19:59

  Vi använder oss av Scriggle it. Det funkar. Men det är lite styltigt tex när man ska layouta sina utskick. När jag skulle importera CSV-filer så funkade det först efter 5 försök. När jag mejlade support så fick jag bara svar 1 av 3 ggr och det var efter flera månader.

  Så sammanfattningsvis kan man väl säga att det funkar, men förvänta dig ingen utveckling av tjänster eller support.

  /Conny

 2. #
  Pär Berglund
  februari 15th, 2009 at 21:29

  Ja, jag håller med dig om att det är lite begränsat med att man inte kan ändra mer i mallarna. Likaså fungerar inte det rena textutskicket så bra.
  En rekommendation är också att alltid ta backup på e-postlistorna med jämna mellanrum på såna här tjänster, det finns en exportfunktion.
  Ett bra sätt att komma igång snabbt med ett nyhetsbrev, men förhoppningsvis kommer det förbättringar av tjänsten alternativt andra nya tjänster. Hittar vi fler så kommer vi att rapportera om dem här.

 3. #
  Conny
  februari 15th, 2009 at 21:39

  Ja, dessa tjänster växer ju inte på träd direkt. Jag letade länge och provade alla möjliga grejor innan jag hittade detta. :-)
  Framtida tips tas hjärtligt emot…
  /Conny

blank