Nu har jag uppdaterat vår lista över svenska musikbloggar igen. Några har försvunnit sedan sist, men desto bättre då att det har tillkommit ett antal utmärkta bloggar, som dessutom gärna ser att du tipsar dem om ny musik:

Festivalrykten bevakar, som namnet antyder, det som händer på musikfestivaler landet över. De skriver också om ny musik och annat.

Ge hit musiken har sin hemmabas i Göteborg och skriver om allt från ”hederlig göteborgspop, japansk noisetechno, till crustpunk från Malaysia”.

Groove.se bör ringa en klocka hos de flesta musikintresserade. Tidningen Groove lades ner för några år sedan, men grundaren Gary Landström har nu startat en musikblogg på samma adress som tidigare och inväntar era tips.

Klubb Ace är en live-klubb för indie-musik, som du kanske känner till om du bor i Stockholm där de håller till. De har den goda smaken att också driva en utmärkt musikblogg där de skriver om musiknyheter i indievärlden.

Mosher är en blogg som fokuserar sig på svensk punk, hardcore och grindcore. Ett måste att kolla in om du håller på med musik i dessa genrer.

Popbrus ser också gärna att du tipsar dem om musik. Pop kan man väl säga är utgångspunkten, vilket dock är ett omfångsrikt begrepp, och du hittar musik från många olika håll i bloggen.

The Youth Collective, slutligen, är en kollektivt driven blogg från Falkenberg som skriver mycket om musik, men även om övrig kultur som film, konst och litteratur.

Som ni ser så är bloggarnas död minst sagt överdriven. Vad gäller musik här i Sverige så har de inte bara blivit fler, utan också ambitiösare och bättre. Som vanligt tar vi gärna emot tips om fler bloggar vi kan lägga till. Listan med kontaktinfo och annat hittar du här.

  • Share on Tumblr


Comments are closed.

blank