Posterous

Bloggar, Tips, Webbsajter 2 oktober, 2009

posterous-medium

Tycker att det är svårt att komma igång med att blogga?

Eller har du redan en blogg och andra tjänster (Facebook, Twitter m.m.) och tycker att det är svårt att hålla reda på och uppdatera allt.

Då tycker jag att du ska ta några minuter och se vad Posterous har att erbjuda.

I grund och botten är det en bloggportal, ungefär som Blogger eller WordPress. Skillnaden är att du på Posterous uppdaterar bloggen genom att skicka ett mail till post@posterous.com. Posterous tar sen hand om att lägga ut det på din blogg. Och skickar du med bilder så lägger Posterous upp ett bildgalleri, mp3 läggs ut i en webbspelare, video konverteras och läggs också ut i en webbspelare,  länkar från t.ex YouTube läggs upp som videoklipp osv…
Så mycket enklare kan det faktiskt inte bli, och resultatet ser riktigt bra ut.

Allt väl så långt, men det finns andra bra och enkla bloggsystem. Riktigt intressant blir det med möjligheterna att vidare uppdatera andra system och tjänster med vad du har lagt upp.
Posterous kan automatiskt uppdatera de flesta bloggportaler och lägga upp ditt inlägg även där, lägga en ny status och länk på Facebook och Twitter, och om du skickar med bilder lägga till dom till din Flickr-sajt. Du kan även styra vilka sajter som ska uppdateras genom vilken Posterous-adress du skickar e-post till.

Jag är imponerad över enkelheten och funktionerna och kommer definitivt själv att använda det. Det kommer göra livet på nätet lite enklare. Och att det är gratis gör inte det hela sämre.

  • Share on Tumblr


Comments are closed.

blank