Vi har skrivit om CD-Baby  förut (läs här för lite bakgrund) och jag har personligen alltid varit väldigt positiv till dem. Framför allt deras uppenbara fokus på mindre och fristående artister och band. Jag har alltid upplevt det som om de står på min sida.

Samtidigt har dom inte riktigt hängt med det senaste årens utveckling, med bland annat möjligheter till enbart digital distribution (som t.ex. Record Union).

Därför är det kul att se dem göra en riktig uppryckning. CD-Baby stöder nu också enbart digital distribution. Dessutom har man knutit avtal med många fler distributörer, bland annat Spotify.
Andra nyheter är ”single-track” downloads från CD-babys egen webbutik och CD-R kopiering i mindre upplagor av dina skivor ifall de skulle sälja slut.

Det som ändå gjorde mig mest imponerad är deras nya sajt The DIY Musician. Här har man samlat tips, tricks och råd. En riktig guldgruva för oss som själva vill nå ut med vår musik med insiktsfulla och eftertänksamma inlägg. Missa inte den!

Ska du distribuera din musik tycker jag är CD-Baby än mer än tidigare är en av alla som du måste utvärdera.

 • Share on Tumblr


4 Comments

 1. #
  Jamin
  augusti 28th, 2009 at 11:33

  Skönt att ha er tillbaka från semester.
  BB = Bra Blogg

 2. #
  Lasse Thomasson
  augusti 30th, 2009 at 15:59

  Jo, man kan ju inte slappa och slöa fär länge

 3. #
  Robert
  oktober 3rd, 2009 at 13:32

  CD Baby har haft tjänsten ”endast digital distribution” i flera år. Men däremot så uppmutrade de för att ha CD skivor åxå.

 4. #
  Robert
  oktober 3rd, 2009 at 13:34

  … dessutom så har de åxå ”give away cards” åxå!

  nu håller jag käft
  /r

blank